Condu electric
cu statiile Volt

Tot mai multa lume alege sa conduca masini electrice. Majoritatea producatorilor se orienteaza catre condusul ecologic.
Uite de ce ar trebui si tu sa faci acest pas.

4 motive sa conduci electric

4 motive
sa conduci electric

Este mai ieftin

Cuvantul pe care portofelul tau iubeste sa il auda. Pretul unei calatorii cu o masina electrica este incomparabil mai mic ca cel al unei masini pe benzina sau diesel.

Sa luam exemplul urmator. In medie, o persoana conduce aproximativ 30 km/zi. Pentru o masina diesel/benzina cu un consum de 6L / 100km, s-ar traduce intr-un cost de 10 lei/zi. In schimb, cu o masina electrica, ai putea parcurge aceasta distanta cu doar 1,5 lei/zi. De aproape 7 ori mai ieftin.

“Dar nu sunt mai scumpe masinile electrice?” Intradevar, pretul acestora este mai ridicat in comparatie cu cel al masinilor cu combustibil fosil, dar din fericire, exista programe de finantare, cum ar fi programul Rabla Plus, prin care poti obtine pana la 10.000 de euro pentru achizitionarea unei masini electrice.

Alte avantaje: reducere impozit 100%, parcare gratuita in parcarile publice.

Este mai curat

Condusul electric produce 0 emisii de carbon. Desigur, emisiile asociate producerii curentului necesar reprezinta un factor important. Conform unor studii (Analiza UCS), numarul acestor emisii este mai mic fata de cel al masinilor obisnuite.

Pe masura ce numarul surselor regenerabile de energie creste, condusul electric va deveni si mai curat.

Este mai usor de intretinut

Schimburile de ulei reprezinta un element din domeniul trecutului. Absenta motorului cu combustie inseamna ca nu mai este nevoie de ulei pentru lubrifiere. Acelasi lucru este valabil si pentru alte componente scumpe de care are nevoie motorul. Placutele de frana se vor strica mai greu, datorita sistemului de franare cu regenarare a energiei.

poti incarca oriunde

Incarcarea unei masini electrice nu trebuie asemanata cu incarcarea unei masini conventionale, ci mai degraba cu cea a unui telefon mobil. La fel cum nu trebuie sa va duceti intr-un loc special amenajat pentru incarcarea telefonului, nici pentru masinile electrice nu este nevoie sa o faceti. Alimentarea se face intotdeauna in locatia in care va aflati. Fie ca sunteti la serviciu, la restaurant, acasa sau la cumparaturi, puteti sa va conectati masina la o statie de incarcare, astfel asigurandu-va ca aceasta va fi pregatita pentru a va continua mai departe drumul.

Tinand cont ca autonomia minima a unei masini electrice este de 130 km (numar care creste pe masura ce tehnologia avanseaza), este mai mult decat suficient pentru a va rezolva treburile zilnice.

volt icon white logo

Afla in continuare mai multe
despre incarcarea masinilor electrice